aug 19 2010

Radio piraterij in Engeland

Ik kon het niet laten ook eens wat te delen met je, over de rijke geschiedenis die Engeland heeft mbt radiopiraten.

In Nederland werden zo rond 1989 de meeste 24/7 radiopiraten uitgeroeid door de overheid.  Wat overbleef waren wat leuke weekend radiopiraten en dat duurde volgens mij tot 1994. Ik denk dan even aan het immens populaire Counterpoint FM als hoogtepunt.
In onderstaande tabel is te zien dat er in London vanaf 1991 juist een steeds groter aantal piratenstations in de ether kwam en in 1994 piekte als nooit tevoren.

Hoe staat het er heden ten dage voor met de radiopiraten in London?
Read more »

aug 16 2010

processing

Nou het is gebeurd hoor. Ik heb mijn eerste processing speledingetje aangeschaft. Al jaren van alles in het rack gehad en allemaal jaren tachtig compressor limiters. Daar zat natuurlijk ook een D&R compressor tussen, waar ik vroeger zo veel plezier van had. Stukje sentiment, maar ook die is inmiddels verkocht.
Uiteindelijk bleef als laatste een Fostex 3070 over. Die Fostex werkt heerlijk overigens. Ik stuur hem graag wat harder in zodat je hem net hoort werken, maar natuurlijk niet overdreven.


Fostex Model 3070

Omdat ik ook wel eens iets “multibands” wilde proberen, wist ik al wel dat ik niet voor 200 euro klaar zou zijn. Daarnaast vond ik dat het analoog moest blijven. Digitaal is niet mijn ding geloof ik. Helemaal omdat ik toch nog iets uit de vervlogen tijden wilde blijven horen.
Read more »

ChatClick here to chat!+